برگزيدگان نخستين كنگره شعر زنان عاشورايي تقدير شدند
تهران- خبرگزاري كار ايران
نخستين كنگره شعر زنان عاشورايي با همكاري 11 نهاد و سازمان كشوري و لشكري، عصر ديروز با حضور جمعي از شاعران انقلاب در موسسه فرهنگي و هنري حضرت سيدالشهدا (ع ) برگزار شد .
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و انديشه ايلنا، در ابتداي اين مراسم، سردار "افشار" گفت: تا زماني كه فرهنگ و الگو برداري از شخصيتهاي تاريخ اسلام و انقلاب در جامعه نهادينه نشود؛ مسائل و مشكلات جامعه برطرف نخواهد شد . ما در تاريخ اسلام و دوران جنگ تحميلي با تمام نيرو در تمامي زمينهها تلاش كرديم. اين تلاش بيانگر اين حقيقت است كه ما نميخواستيم مسلمان و ايراني در مقابل ابرقدرتهاي غرب و شرق سرفرود بياورد .
وي تصريح كرد: متاسفانه در برخي از موارد ديده ميشود كه فرهنگ ايثار در ميان برخي از قشرهاي جامعه هنوز نهادينه نشده است. مثلا اگر در حوزه علوم اقتصادي نتوانستهايم به اهداف استراتژي خود برسيم، ناشي از عدم رشد فرهنگ كار و فرهنگ تعهد و ايثار است.
سردار افشار در ادامه سخنان خود گفت: اگر ما در معامله قدرت كمي و كاستي داشتيم، اما با روحيه ايثار توانستيم خودمان را تقويت و بر دشمنان خويش پيروز شويم .
وي با اشاره به حماسه عظيم عاشورا اظهارداشت: مكتب عاشورا از ابتدا تا انتها مطرح است، ولي متاسفانه بيشتر از نگاه مردان به عاشورا توجه شده است و نقش زنان در اين ميان كمتر بيان شده است، جا دارد كه شخصيت زنان را از لابه لاي ورقههاي تاريخ ايران بيرون بكشيم تا بتوانيم بهتر و بيشتر به شان و شخصيت اين زنان بپردازيم .
در ادامه، "كاشاني"، دبير نخستين كنگره زنان عاشورايي گفت: اولين كنگره شعر عاشورايي به همت معاونت فرهنگي نيروهاي مسلح و ستاد آيه هاي ايثار و تلاش و مشاركت نهادهاي كشوري برگزار شد و با اينكه موضوع جديدي بود كه تا كنون به آن پرداخته نشده بود، از سوي دبيرخانه در نظر گرفته شد، اما با اين همه، آثار مطلوبي به دبيرخانه كنگره رسيد .
وي تصريح كرد: برگزار كنندگان اين همايش اميدوارند با تداوم هر ساله شاهد خلق آثار بهتر و مطلوبتري در سال هاي آتي باشيم .كنگره با فراخوان عمومي از همه علاقمندان براي شركت در اين همايش دعوت كرد. پس از ارسال آثار و بررسي هاي لازم، 10 اثر معرفي شدند .
دبير نخستين كنگره زنان عاشورايي افزود: كنگره در چهار موضوع زنان ايثار گر 8 سال دفاع مقدس ، زنان عاشورايي انتفاضه، زنان عاشورايي ايران و زنان عاشورايي صدر اسلام و حضرت زينب برگزار شد.آثاري در تمامي موضوعات به دبيرخانه رسيد كه از ميان 248 اثر رسيده به دبيرخانه، 157 اثر از سوي زنان و 91 اثر توسط شركت كنندگان مرد ارائه شده است .
در ادامه با يادي از "دكتر سيد حسن حسيني" ، "مشفق كاشاني" شعرخواني كرد.
در ادامه مراسم ،"دكتر محمد سنگري" گفت: در جامعه امروز نياز به معرفت عميق كربلا احساس ميشود . هنوز بسياري از ابعاد اين حادثه بزرگ براي ما شناخته نشده است. يكي از اين ابعاد، شناخت نقش زنان از آغاز تا پايان كربلا و پس از گسترش كربلا در جهان است كه زنان در اين حادثه بسيار نقش آفريني كردند .
وي افزود: حضرت امام حسين در كربلا، اسب ، عمامه ، ردا و شمشير پيامبر را مي طلبد و با اين كار مي خواهد بگويد كه حركت او از جنس پيامبر اكرم است . از 250 شتري كه همراه كاروان امام حسين ميشوند، 50 شتر اختصاص به زنان دارد. از اين رو با اين آمار ميتوان به اهميت ،شان و حضور زنان در قيام عاشورا پي برد.
دكتر سنگري با اشاره به كربلا اباعبدالله حسين كه در اين جريان هيچ عنصر زائدهاي ديده نميشود، گفت: در طول تاريخ شيعه، بسياري از ياران ابا عبدالله حسين به قلمرو شعر و ادبيات راه نيافتهاند و در پرتو اباعبدالله حسين گم شدهاند. همچنين زنان كربلا نيز در زير سايه حضرت زينب محو شدهاند. از اين رو به ادبيات ما راه نيافتهاند .
وي در ادامه سخنان خود اظهارداشت: واژه زينب از نظر ريخت شناسي، يك واژه كاملا عربي و به معناي درخت سبز خوش منظر و سايه گستر است، كربلا نيز به معناي كرامت خدا يعني مزرعه خداست كه اين واژه بسيار لطيف است .
دكتر سنگري در پايان سخنان خود يادآور شد : كربلا را بايد دو نيم كره درنظرگرفت كه نيمي سهم حضرت زينب و نيمي نيز سهم اباعبدالله حسين است. بايد بيش از پيش، فضاي نقد و تحليل فضاي كربلا و شخصيتهايي كه در اين حادثه حضور داشتند را فراهم كنيم .
در ادامه اين مراسم،شاعران برگزيده به شعر خواني پرداختند كه به ترتيب زير است :
: "محمد جواد آسماني" ( شاهمرداي )
: "حميده رضايي"
: "وحيد سمناني"
: "خديجه پنجي"
: "پروانه نجاتي"
: "هاشم كروني"
: "مرتضي طاهري"
: "اشرف سرلك"
: "مريم سقلاطوني"
:" هادي خورشاهيان"
: "آرزو ولي پور"
لازم به ذكر است ،به برگزيدگان، سكه و لوح تقدير اهدا شد . همچنين در اين مراسم،"حميد سبزواري" ، "محمد علي مجاهدي"، "دكتر علي موسوي گرمارودي"، "سيميندخت وحيدي"، "احمد محقق" ، "اسرافيلي"، "پرويز بيگي حبيبآبادي"، "خالقي" ، "عباس براتيپور"، "شيرين علي گل مرادي" شعر خواني كردند .
-------------------------------------------------------------------------------------------------
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر